Την αποφυλάκισή τους με όρους ζητούν από τη Δικαιοσύνη ο 52χρονος κρεοπώλης και ο 36χρονος αδερφός του που εμπλέκονται στο μακελειό του Προφήτη Ηλία, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Οι δυο που κρατούνται στις φυλακές Νεάπολης από τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν, μέσω του συνηγόρου τους, αναλυτικό υπόμνημα στο δικαστικό συμβούλιο Ηρακλείου προβάλλοντας επιχειρήματα για την αντικατάσταση της κράτησής τους.

Ο 52χρονος κρεοπώλης κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανώλη Σταυρουλάκη, ενώ ο αδερφός του για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου συνεδριάζει αύριο προκειμένου να αποφασίσει για την παράταση ή μη της κράτησης των δυο αδερφών. Μάλιστα όσον αφορά στον 36χρονο είναι η δεύτερη φορά που υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης. Πρόκειται για τον Στέφανο Κοκολογιάννη ο οποίος από την πρώτη στιγμή με δηλώσεις του και στα ΜΜΕ επιμένει στην αθωώτητά του.

Ανεξάρτητα πάντως από την κρίση του Συμβουλίου η πλευρά της υπεράσπισης θα ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες περάτωσης της κύριας ανάκρισης ώστε να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατόν η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Σημειώνεται ότι εκτός από τους δυο στην φυλακή για την υπόθεση βρίσκεται και ο 17χρονος γιος του βασικού κατηγορουμένου που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Πρίαμου Ξυδάκη.