Θύματα επίθεσης με ρατσιστικά κίνητρα, έπεσαν τα ξημερώματα της κυριακής στη Νέα Χώρα δύο άστεγοι μετανάστες, τους οποίους τραυμάτισαν και έκλεψαν άγνωστοι δράστες.

Οι δύο νεαροί υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας περίπου 26 ετών, μεταφέρθηκαν αργότερα στο Νοσοκομείο Χανίων όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρατήθηκαν για να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, η απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στην παραλία της Νέας Χώρας όταν 4 άγνωστοι κατέφθασαν στο σημείο με 2 μηχανάκια κι αφού διαπίστωσαν ότι τα δύο άτομα που βρίσκονταν εκεί ήταν μετανάστες κινήθηκαν, οπλισμένοι, απειλητικά εναντίον τους. Οι δύο μετανάστες δέχθηκαν χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ οι δράστες φεύγοντας αφαίρεσαν από τα θύματα της επίθεσης όλα τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν μαζί τους.

«Καταγγέλουμε αυτό το τραγικό γεγονός», σημείωσε, μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα», το μέλος του Κοινωνικού Στεκιού Στεκιού Μεταναστών Γιάννης Τσουκάτος και πρόσθεσε: «Τα δύο παιδιά δεν είχαν πού να κοιμηθούν και κατέληξαν στην παραλία. Μάλιστα την προηγούμενη ημέρα τους είχαμε δώσει από το Κοινωνικό Στέκι δύο κουβέρτες, αφού δεν είχαμε κάτι άλλο να τους προσφέρουμε. Ποιοι τους επιτέθηκαν και για ποιον λόγο; Ας σκεφτούμε το προηγούμενο διάστημα τι έχει συμβεί με τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη ρατσιστική βία. Μιλάμε για διαφήμιση της ρατσιστικής βίας με πρωτοκλασάτα στελέχη της ακροδεξιάς να βγαίνουν και να περηφανεύονται που ασκούν βία σε άλλους ανθρώπους. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει ότι κάποιοι οπλίζουν το χέρι κάποιων ανεγκέφαλων. Μπορεί να μην είναι από κάποια συγκεκριμένη οργάνωση αυτοί οι άνθρωποι αλλά σίγουρα έχουν οπλιστεί από την ιδεολογία του ρατσιστικού μίσους. Τι θα γίνει, δηλαδή, θα σφαζόμαστε μεταξύ μας; Τι είναι αυτό; Έγινε δολοφονική επίθεση και απαιτούμε από την Αστυνομία να τους βρει και να τους πιάσει».

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) καταγγέλει την επίθεση και συμπληρώνει μεταξύ άλλων:

«Τα θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου ευτυχώς και έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία. Απαιτούμε να συλληφθούν οι ένοχοι».