Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 42χρονος Νιγηριανός, ιδιοκτήτης ίντερνετ-καφέ, κατηγορούμενος για απάτες σε βάρος χρηστών του διαδικτύου.

Ο 42χρονος προφασιζόμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι κληρονόμος μεγάλης περιούσιας στη Νιγηρία, έπειθε τα θύματά του να τού καταβάλλουν χρηματικά ποσά, για την αποδέσμευση της δήθεν κληρονομιάς.

Σύμφωνα ανακοίνωση της αστυνομίας, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Χτες, ένας 58χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε δεχτεί e-mail από τον 42χρονο, ο οποίος συστηνόταν ως τραπεζικός υπάλληλος στη Νιγηρία με τα στοιχεία του αλλοδαπού που αναζητείται και προφασίζονταν ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε κληρονομήσει το ποσό των 6.000.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Με την πρόφαση αυτή είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ, για τη δήθεν κάλυψη δικαστικών εξόδων, εξόδων μεταφοράς των χρημάτων και τη δήθεν αποδέσμευση της κληρονομιάς, ενώ απαιτούσαν συνεχώς την καταβολή και άλλων χρημάτων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν χθες το πρωί στην Αθήνα, τον 42χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, από τον 58χρονο.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος κυκλώματος, που δρα σε διεθνές επίπεδο, με συνεργούς σε άλλες χώρες, με σκοπό την αποκόμιση χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.