Έξι ύποπτους για συμμετοχή στη Σέχτα Επαναστατών έχει βάλει στο μικροσκόπιο η Αντιτρομοκρατική. Οι αξιωματικοί έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη οργάνωση, δεν μπορούν όμως ακόμη να τους «δέσουν».

«Δουλεύουμε όπως και στην περίπτωση του Επαναστατικού Αγώνα. Και τότε γνωρίζαμε για τον Μαζιώτη και τους υπολοίπους, όμως δεν μπορούσαμε να τους συλλάβουμε. Όταν έγινε η συμπλοκή της Δάφνης και σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας, το κουβάρι ξετυλίχθηκε», τονίζει «πηγή» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει: «Ένα λάθος ίσως ανοίξει τον δρόμο. Αυτό όμως μπορεί να πάρει χρόνο…».

Αν και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής γίνονται με απόλυτη μυστικότητα, κλιμάκια δραστηριοποιούνται σε δύο περιοχές της χώρας, στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Εκεί πιθανότατα κινούνται κάποιοι από τους υπόπτους, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται αν σε αυτές τις περιοχές υπάρχει γιάφκα και πεδίο εκπαίδευσης και ασκήσεων για τους τρομοκράτες.

Αξίζει να τονιστεί πως το δίχτυ τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που έχει απλωθεί πάνω από σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, γιατί ενδεχομένως τα μέλη της Σέχτας γνωρίζουν ότι όλα βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Συνεπώς είτε αποφεύγουν τις πολλές επαφές είτε μιλούν κωδικοποιημένα.

Όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο ένας μήνας που πέρασε από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ήταν αρκετός για να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα