Ποινή φυλάκισης 20 μηνών στον δήμαρχο Μακρακώμης

Η υπόθεση αφορούσε ανάθεση έργου το 2012


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
23:22
20/02/2018
Ποινή φυλάκισης 20 μηνών στον δήμαρχο Μακρακώμης
3
loading

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου για υπόθεση που αφορούσε ανάθεση έργου το 2012.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου τα λεφτά πληρώθηκαν (ποσό στα 10.000 ευρώ με το ΦΠΑ) αλλά αντλιοστάσιο στα Καμπιά Σπερχειάδας δεν έγινε.

Σύμφωνα με την πλευρά του Δημάρχου το έργο έγινε σε άλλο χωριό, ζητώντας να λογισθεί ως λάθος χωρίς να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση του Δήμου που θα έσβηνε και την κατηγορία της απιστίας. Το Δικαστήριο όμως έκρινε ότι δεν έγινε κάτι από λάθος και καταδίκασε τον Δήμαρχο που πλέον έχει σοβαρό πρόβλημα όχι απλά για την εκτέλεση της ποινής αλλά για τη διατήρηση του αξιώματός του. Επίσης την ίδια «καμπάνα» το δικαστήριο έριξε και στον Ηλεκτρολόγο του Δήμου στον οποίο στέρησε και τα πολιτικά του δικαιώματα για ένα χρόνο και στον εργολάβο του έργου (που έγινε και δεν έγινε). Δε δικάστηκαν λόγω παραγραφής (πέρασε η 5ετια) δύο ακόμη υπάλληλοι του Δήμου, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος που ως επικεφαλής της Επιτροπής παρέλαβε το επίμαχο έργο (που έγινε και δεν έγινε) απηλλάγη λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα επίσης με την έδρα στο ποινικό μητρώο του κ. Παπαευθυμίου υπάρχει άλλη μία καταδίκη με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, κάτι που σημαίνει ότι όποια από τις δύο τελεσιδικίσει πρώτη, θα πρέπει να εκτελεστεί. Ο Δήμαρχος Μακρακώμης έχει ασκήσει έφεση κατά και των δύο αποφάσεων και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ωστόσο στον ορίζοντα υπάρχει και τρίτο δικαστήριο το οποίο αναβλήθηκε σήμερα (20/2) αφού δεν έφτασε ο χρόνος και μεταφέρθηκε για τον προσεχή Ιούνιο. Αφορά κι αυτό έργο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν έγινε, σχετικά με αμμοχαλικοστρώσεις σε Μάκρη, Τσούκα και Τρίλοφο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη καταγγελία των 11 δημοτικών συμβούλων που απαίτησαν διαχειριστικό έλεγχο, υπάρχουν αρκετές ακόμη ανάλογες περιπτώσεις με έργα που πληρώθηκαν και δεν έγιναν ποτέ. Από την άλλη ο ίδιος ο Δήμαρχος στην απάντηση που έδωσε απαξίωνε τη σοβαρότητα των καταγγελιών που αφορούσαν την προηγούμενη θητεία του, παραπέμποντας στην «ετυμηγορία» του λαού της Δυτικής Φθιώτιδας που τον επανεξέλεξε στο συγκεκριμένο αξίωμα. Τώρα όμως φαίνεται ότι έστω και σε πρώτο βαθμό υπάρχουν αποφάσεις που κρίνουν το αντίθετο και θα πρέπει να είναι περισσότερο σαφής απέναντι πρωτίστως στους δημότες που τον εμπιστεύονται.

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

  Όλες οι καταχρήσεις επί κυβέρνησης ΝΔ - Πασοκ. Τώρα αποκαλύπτονται

  1. avatar gus326a

   Συριζαιος ομως ο Δήμαρχος.

 2. avatar Pelatis

  Αναστολές, 5ετίες .....κύριε νομοθέτη μήπως να σβήναμε κανένα νόμο (αφού δεν τους εφαρμόζουμε τι τους θέλουμε, να πιάνουν χώρο σε νομικά κείμενα και να μην μπορούμε να καταλάβουμε τι ισχύει και τι όχι?) και να αλλάζαμε κάποιους άλλους (για ποιό λόγο δηλαδή 5ετία και όχι 50ετία)?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει