Βλάβη στο σύστημα αποχέτευσης του «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV» παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί πριν τον προγραμματισμένο απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά στις 08:50. Άμεσα ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο η λιμενική αρχή Αγκιστρίου.

Από τη λιμενική αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 23 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Λίγες ώρες αργότερα παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού του «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII». Μετά τον κατάπλου του δελφινιού στο λιμάνι της Αίγινας, ύστερα από προφορικές καταγγελίες επιβατών, για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος.

Από τη θερμομέτρηση, διαπιστώθηκε η αντικανονική λειτουργία των κλιματιστικών συσκευών του πλοίου, οι οποίες δεν εξασφάλιζαν τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες.

Στις 11.20, κατόπιν σχετικής έγκρισης και προκειμένου η βλάβη να αποκατασταθεί οριστικά στον Πειραιά, το «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII» απέπλευσε μεταφέροντας 25 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.