Στη φυλακή οδηγήθηκε ο προμηθευτής του συστήματος υποκλοπών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την κατηγορία της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.

Ο επιχειρηματίας, του οποίου η επιχείρηση έχει έδρα στους Αμπελόκηπους, κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Από τα στοιχεία της διετούς έρευνας στο εσωτερικό της ΕΥΠ, καθώς επίσης και από το ΣΔΟΕ, προέκυψε ότι για την προμήθεια των συστημάτων υπήρξε «υπερκοστολόγηση του έργου με διάφορες παράνομες ενέργειες», καθώς η πραγματική αξία των συστημάτων υπολογίζεται στα 1,5-2 εκατ. περίπου, έναντι 7εκατ. που κόστισαν.

Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης η κυπριακή εταιρεία «LIS», η οποία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους εγκατάστασης των «κοριών», αναβάθμισε το λογισμικό των συστημάτων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος. Όμως η LIS τελικά ήταν μία εικονική εταιρεία που συστάθηκε για να «φουσκώσουν» το κόστος του συστήματος, καθώς επίσης και για να γίνει το «ξέπλυμα» χρήματος, ενώ υπάρχουν υπόνοιες και για εμπλοκή υπηρεσιακών παραγόντων.