Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε 37χρονος Έλληνας ο οποίος κατηγορείται για ληστείες και επιθέσεις σε βάρος γυναικών στις περιοχές του Ζωγράφου και των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 37χρονος, που συνελήφθη την Κυριακή, ακινητοποιούσε με απειλή περιστρόφου γυναίκες την ώρα που εκείνες έμπαιναν στις πολυκατοικίες τους και τις εξανάγκαζε να τον οδηγήσουν στο διαμέρισμά τους. Αφού τις λήστευε, προέβαινε στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς έχει διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο πέντε ληστείες και μία απόπειρα ληστείας στις περιοχές του Ζωγράφου και Αμπελοκήπων.

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις προέβη και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των θυμάτων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που αφαίρεσε από τα θύματα των επιθέσεων, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια κρότου, ένα μαχαίρι, μία συσκευή-σπρέι με αναισθητικό υγρό, μια κουκούλα τύπου full face, δυο ζεύγη γαντιών, ένα ξύλινο ρόπαλο, δυο μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, μια σιδερογροθιά, 129 κροτίδες, 51 φυσίγγια κρότου, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, 13 φυσίγγια των 6 mm, και Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.