Τα χρηματοκιβώτια εταιριών, καταστημάτων, αλλά και σπιτιών είχε βάλει στόχο μια σπείρα κακοποιών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών.

Οι τρεις ληστές, ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν λίγο αφότου είχαν εισέλθει στις εγκαταστάσεις εταιρίας, με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από τις αρχές του 2011 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε στη περιοχή κυρίως των Αχαρνών κλοπές από εταιρείες και καταστήματα από τα οποία αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ασφαλές μέρος και με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία τα παραβίαζαν, αφαιρούσαν το περιεχόμενο και τα εγκατέλειπαν.

    Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν 23 κλοπές χρηματοκιβωτίων, ενώ τα χρηματικά ποσά που αφαιρέθηκαν υπερβαίνουν τις 340.000 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν.