Μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας μεφεδρόνη, που αποκαλείται «κοκαΐνη των φτωχών» και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για θανάτους στην Ευρώπη, βρέθηκε στην κατοχή τριών νεαρών διακινητών που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς εντόπισαν στην κατοχή των τριών ανδρών 2 κιλά και 262 γραμμάρια της συγκεκριμένης ουσίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα μεφεδρόνης που κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά από αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 23, 25 και 23 ετών, βρέθηκαν ακόμη στην κατοχή τους 3,9 γραμμάρια κεταμίνης, ποσότητα LSD σε 43 εμποτισμένα χαρτάκια, 236 δισκία άγνωστης προέλευσης, δύο πλαστικά μπουκάλια με υγρή ποσότητα άγνωστης προέλευσης συνολικού βάρους 37,53 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ από το εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, οι δράστες, που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης τέτοιων διεγερτικών ουσιών, σκόπευαν να διοχετεύσουν τα ναρκωτικά σε πιάτσες χρηστών.

Η ουσία μεφεδρόνη είναι ένα διεγερτικό ναρκωτικό, που κυκλοφορεί σε νυχτερινά μαγαζιά της Βρετανίας. Προκαλεί ευφορία, αϋπνία και μεγάλη ενεργητικότητα, ενώ μπορεί να επιφέρει ταχυκαρδία, μέχρι και σοβαρές διαταραχές του νευρικού συστήματος. Μάλιστα, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης ουσίας με αλκοόλ θεωρείται θανατηφόρος.