Για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή κατηγορείται ένας 50χρονος δάσκαλος, που τα ξημερώματα φέρεται να πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας παιδιών.

Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λαμίας άσκησε δίωξη εναντίον του και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, μια ομάδα 10 παιδιών, βρέθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στο Λιανοκλάδι, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Εκεί δέχτηκαν έναν πυροβολισμό από απόσταση 30 μέτρων και από τα σκάγια τραυματίστηκαν, ευτυχώς πολύ ελαφρά, δύο παιδιά ηλικίας 19 και 20 ετών και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί.

Οι αστυνομικοί της Λαμίας έχοντας προηγούμενη εμπειρία από το τραγικό έγκλημα στο Καυκί της Ανατολικής Φθιώτιδας, κύκλωσαν την περιοχή και με μεγάφωνα ζήτησαν από τον 50χρόνο δάσκαλο να βγει από το σπίτι του «με ψηλά τα χέρια», για να συλληφθεί στη συνέχεια.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και μάλιστα ισχυρίστηκε πως «στο σπίτι μου δεν έχω ούτε σφεντόνα…».

Περισσότερο από 5 ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν το σπίτι του κατηγορούμενου, χωρίς να εντοπίσουν το όπλο ή ακόμη και κάποιους κάλυκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος περιγράφεται στις καταθέσεις των παιδιών χωρίς, όμως, να κατονομάζεται..

Πάντως ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα στη δικαιοσύνη να επεκταθούν άμεσα οι έρευνες και σε άλλα σπίτια πέρα από το δικό του για εντοπισμό πιθανών όπλων, αφού αρνείται κάθε εμπλοκή.

Ο 50χρονος ο δάσκαλος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας μέχρι να απολογηθεί την Παρασκευή.