Πληροφορούμενη τις κατηγορίες σε βάρος του φλαουτίστα της, Παναγιώτη Δράκου, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων της ΚΟΑ, εκφράζουν, με σημερινή τους ανακοίνωση, «την αμέριστη συμπαράσταση τους στα θύματα και τις οικογένειες τους και δρομολογούν τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων της ΚΟΑ πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τη σύλληψη και τις κατηγορίες για τις απεχθέστατες πράξεις που βαραίνουν τον φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο, και έκτοτε, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις, όπως κι η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, έχοντας βεβαίως απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Από τη δική μας πλευρά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Είναι δε προφανές, ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες. Τέλος, ως η μεγαλύτερη ελληνική ορχήστρα και βασικός φορέας καλλιτεχνικής παιδείας, απευθύνουμε έκκληση να μην αμαυρώνεται συλλήβδην η μουσική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας».