Τρία πρόσωπα καλούνται από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση του Noor 1. Πρόκειται για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Ο καταδικασμένος για εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1 έχει καταγγείλει πιέσεις τόσο από την κ. Τζίβα και τον λιμενικό που εκτελούσε χρέη προανακριτικού υπαλλήλου, όσο και από τον δημοσιογράφο, προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά του γνωστού εφοπλιστή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις έχουν ήδη ζητήσει και λάβει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.