Η ιστορία ενός ανήλικου κοριτσιού από την Βουλγαρία, το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία είχε γίνει – με τις «ευλογίες» των γονιών του – αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2010 και η ιστορία του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Στην κατάθεση του το ανήλικο κορίτσι περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη μαρτυρική ζωή που βίωνε με ευθύνη των γονιών της, ενός θείου της και ενός 60χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται – σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί – να είχε αναλάβει «εργολαβικά» την ανήλικη με αντάλλαγμα χρήματα και τρόφιμα.

Το κορίτσι φέρεται ουσιαστικά να «συντηρούσε» οικονομικά την οικογένεια της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η δράση της συγκεκριμένης οικογένειας ήταν γνωστή ακόμα και στην Ιντερπόλ! Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε όταν στις διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου έφθασε σήμα για μία 17χρονη Βουλγάρα – μεγαλύτερη αδερφή του κοριτσιού – την οποία εμφανιζόταν να εξωθεί στην πορνεία ο πατέρας της.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι της οικογένειας.

Εκεί βρήκαν μόνο το κοριτσάκι καθώς πληροφορήθηκαν ότι ο πατέρας και η 17χρονη αδερφή της είχαν φύγει δύο εβδομάδες πριν για τη Βουλγαρία. Η ανήλικη εξεταζόμενη αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τον εφιάλτη που ζούσε καθημερινά, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο τις ερωτικές συνευρέσεις που είχε με τον ηλικιωμένο όσο και τη νοσηρή κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι τους με τις μεγαλύτερες αδερφές της.

Οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες ενώ ο 60χρονος Ηρακλειώτης που φέρεται να είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί της υποστηρίζει ότι πρόκειται για «σκευωρία» σε βάρος του και ότι η μόνη σχέση που είχε με το κορίτσι ήταν ότι δούλευε στα χωράφια του.