Μια τριμελή συμμορία αλλοδαπών, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης ομοεθνή τους, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθροδιακίνησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη των τριών δραστών, ηλικίας 30, 23 και 26 ετών, πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία με τις, μεταξύ άλλων, κατηγορίες της «Σύστασης και συμμορίας», της «Επικίνδυνης σωματικής βλάβης», της «Αρπαγής» και «Εκβίασης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 22 Οκτωβρίου ένας 28χρονος μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, και τα μέλη της συμμορίας τον εκβίαζαν, άλλοτε με απειλές εναντίον της ζωής του και άλλοτε με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απαιτώντας να τους καταβληθεί το συνολικό το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Στις 28 Οκτωβρίου ο πατέρας του 28χρονου κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός εκ των δραστών το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ, με αποτέλεσμα ο 28χρονος να αφεθεί ελεύθερος στις 4 Νοεμβρίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και αργότερα, μετά από προτροπή των οικείων του, να καταγγείλει το συγκεκριμένο συμβάν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες αναζητούν τον εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.