Θύμα εξαπάτησης έπεσε ένας 86χρονος στη Λαμία όταν άγνωστος του τηλεφώνησε και προσποιήθηκε ότι είναι από το ΙΚΑ, ζητώντας του να καταβάλλει το ποσό των 2.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό τραπέζης προκειμένου να του καταβληθούν αναδρομικά χρήματα από τη σύνταξή του η οποία ήταν να εγκριθεί.

Ο ηλικιωμένος πείστηκε και την επόμενη μέρα έφυγε από το χωριό του στην ανατολική Φθιώτιδα και πήγε στη Λαμία όπου και έκανε την κατάθεση. Το ίδιο απόγευμα ο απατεώνας τηλεφώνησε ξανά και του είπε ότι πρέπει να καταθέσει 5.000 ευρώ στον ίδιο λογαριασμό, πράγμα το οποίο και έκανε ο ηλικιωμένος την επόμενη μέρα.

Έχοντας «γλυκαθεί» ο απατεώνας, του τηλεφώνησε για τρίτη φορά και του είπε να καταθέσει 2.500 ευρώ ακόμη, αυτή τη φορά στον λογαριασμό άλλης τράπεζας. Ο 86χρονος πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας για να καταθέσει τα χρήματα, αλλά πάνω στη συναλλαγή και την κουβέντα, η υπάλληλος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν τον άφησε να καταθέσει τα χρήματα, προτρέποντάς τον να ενημερώσει αμέσως την Αστυνομία.

Όταν ανακάλυψε την απάτη τα χρήματα από τις δύο προηγούμενες καταθέσεις είχαν γίνει καπνός.

Πηγή: lamiareport.gr