Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών μπαίνουν και νέα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη σπείρα των Ρομά. Ο πρώτος κύκλος των απολογιών έκλεισε και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή δυο ακόμη άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι τώρα οι πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνείται ότι την εμπλοκή της στην «εγκληματική οργάνωση» και λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι φέρονται να έχουν αποδεχτεί ότι συμμετείχαν σε επιμέρους πράξεις για τις οποίες προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ασφάλειας.

Ένας από τους κατηγορούμενους που αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της σπείρας είναι και ο 39χρονος επιχειρηματίας. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές της Χίου.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε πως γνώριζε δύο από τα μέλη της σπείρας επέμεινε , όμως, πως τα ρολόγια που αγόραζε από εκείνους δεν τα πουλούσε αλλά τα κρατούσε ο ίδιος καθώς προσπαθούσε να φτιάξει και πάλι την συλλογή του η οποία είχε κλαπεί από το σπίτι της μητέρας του το 2014.

«Τίποτα από όσα λένε οι μάρτυρες ότι εκλάπησαν από τα σπίτια τους δεν βρέθηκε στο δικό μου» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και αναφερόμενος στα τρία ρολόγια που βρέθηκαν στο σπίτι του , ισχυρίστηκε πως το SHOPARP είναι ιδιοκτησίας του, το Frank Muller είναι της μνηστής του και το τρίτο είναι απλή απομίμηση ROLEX.

«Για τα τρία αυτά ρολόγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία μου ζητώ τη διερεύνηση της προέλευσής τους από τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής τους στην Ελλάδα έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι κανένα από αυτά δεν είχε εκφύγει από την κυριότητα του ιδιοκτήτη τους χωρίς τη συναίνεσή τους» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την ανακρίτρια να δώσει διευκρινήσεις και για όσα αναφέρονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

  • Ερ: Τι είναι το Panerai;
  • Κατηγορούμενος: Το Panerai Είναι μια συλλογή από ρολόγια του εφοπλιστή Μ… ο οποίος ήθελε να τα πουλήσει 600.000 ευρώ ενώ τα είχε αγοράσει 1,5 εκ. ευρώ.
  • Ο κατηγορούμενος μιλώντας για την πανάκριβη συλλογή του εφοπλιστή, του οποίου το όνομα αναφέρει, υποστηρίζει πως είναι αγορασμένα από γνωστό κοσμηματοπώλη και «Τα πουλάει γιατί έχει πρόβλημα με την επιχείρησή του. Εμείς μια διαμεσολάβηση κάναμε».
  • Ερ: Στις 22-9 συνομιλία αναφέρεται ένα PATEK PHILIPPE ρολόι μισό- μισό.
  • Κατηγορούμενος: Το μισό- μισό σημαίνει ατσάλι χρυσό. Δεν γνωρίζω που το είχε βρει.
  • Ερ: Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτά ήταν κλεμμένα;
  • Κατηγορούμενος: Μου είχε πει ότι είχε πολύ μεγάλο κύκλο.

Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και με «βραχιολάκι» επιτήρησης αίτημα το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα, να μην οδηγηθεί στις φυλακές επικαλέστηκε εκτός από την καταγωγή του, την «ποιότητά» και το λευκό ποινικό του μητρώο. Όπως υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας «δεν μπορεί ναι συγχνωτίζεται με κρατουμένους» και εξέφρασε φόβους ότι θα πέσει θύμα εκβιασμού.

«Θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε ήμουν εγκληματίας. Ουδέποτε έκανα παρέες με εγκληματίες παρέα στη ζωή μου. Προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, με αυστηρότητα και πολλή αγάπη.

Ουδέποτε θα έμπλεκα αν γνώριζα μια τέτοια κατάσταση. Θα είμαι πάντα συνεπής σε οποιαδήποτε φάση αυτής της ποινικής διαδικασίας, όποτε κληθώ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Δέχομαι οποιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνετε εσείς κυρία πρόεδρε σκόπιμο. Ακόμη κι αυτόν της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δικής μου δαπάνης, διότι η δική μου ποιότητα και το λευκό μου ποινικό μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχνωτίζεται με κρατουμένους αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.