Μέλη σπείρας που εκβίαζε και εκμεταλλευόταν άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ήταν ένας 41χρονος Έλληνας και ένας 36χρονος Αλβανός οι οποίοι συνελήφθησαν από από αστυνομικούς του Α.Τ. Πατησίων.

Οι δράστες, μαζί με συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, εντόπιζαν άτομα που είχαν άμεση ανάγκη χρημάτων, τα έπειθαν να υπογράψουν συμβόλαια αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων, κινητών τηλεφώνων, από διάφορα καταστήματα. Στη συνέχεια, οι δράστες υπεξαιρούσαν τα προϊόντα αυτά, χρεώνοντας τα θύματά τους.

Το συνολικό όφελος της σπείρας υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ενώ από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, οι δράστες εξαπάτησαν τουλάχιστον 11 άτομα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «απάτη κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια», «αντιποίηση», «απειλή», «εξύβριση» και «εκβίαση», ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργατών τους.