Χωρίς δικηγόρο ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος Π. Μουσσάς.

Τα αρμόδια όργανα του ΔΣΑ, λόγω της αποχής, δεν χορήγησαν άδεια για να παραστούν στην ανάκριση οι δικηγόροι. Έτσι, ο Π. Μουσσάς είναι ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που ξεκίνησε να δίνει εξηγήσεις, αφού προηγουμένως δήλωσε στον ανακριτή ότι «παρά την αδυναμία των δικηγόρων μου, εγώ δεν επιθυμώ να ασκήσω το δικαίωμα της σιωπής και θα απολογηθώ χωρίς δικηγόρο. Έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη».

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο συνήγορος του Θοδωρής  Μαντάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση έχει λάβει μεγαλύτερες  διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά».

Η άδεια και ο ΔΣΑ

Νωρίτερα, σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δημοσιογράφων κ.κ. Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Θοδωρής Μαντάς αναφέρθηκαν στο θέμα που προέκυψε με την μη χορήγηση άδειας από τον ΔΣΑ και ζήτησαν να βρεθεί λύση.

Ενδεικτικά ο  κ. Κούγιας ανέφερε ότι οι συνήγοροι ζήτησαν από το ΔΣΑ άδεια αλλά δεν τους χορηγήθηκε.

Ο κ. Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα.