Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Πρόκειται για 18 ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 46 ετών και τρεις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών.

Επιπλέον, αναζητούνται πενήντα πέντε άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα είκοσι δύο, που πρόκειται για δεκαπέντε ημεδαπούς ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρεις ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και τρεις αστυνομικοί, ο ένας ως βασικό και οι άλλοι δύο ως περιφερειακά μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από τη συνδυαστική ανάλυσή τους αποκαλύφθηκε η δράση τριών οργανώσεων, εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών τους, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι (αρχηγοί, αρχηγικά μέλη, εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, εισπράκτορες κτλ) και οι μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus – operandi).

Ο σκοπός των οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούντο τουλάχιστον από το έτος 2014, ήταν να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απειλώντας τόσο τους ίδιους όσο και τις επιχειρήσεις τους και να απαιτούν διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας» στα καταστήματά τους.

Επίσης ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες, αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι παρείχαν προστασία, σε τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) καταστήματα σε όλη την Αττική.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-Το χρηματικό ποσό των -22.550- Ευρώ

-Πέντε (5) αυτοκίνητα

-Δυο (2) μοτοσικλέτες

– Ένα (1) πιστόλι

–  Ένα (1) πιστόλι κρότου

-Εκατόν σαράντα (140) φυσίγγια

– Μια (1) γεμιστήρα πιστολιού

-Τέσσερις (4) σιδερογροθιές

-Μια (1) πτυσσόμενη ράβδος

-Δυο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα

-Ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες

-Τρία (3) μαχαίρια

-Μικροποσότητα κάνναβης

-Τριάντα εννέα (39) αναβολικά δισκία

-Πέντε (5) συσκευές ασύρματης επικοινωνίας

– Σαράντα εννέα (49) συσκευές κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.