Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα είναι ο 56χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 9χρονο κοριτσάκι και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος ως δράστης οδηγήθηκε το πρωί σιδηροδέσμιος ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Φωτεινής Κρεωνίδου, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις: βιασμός, αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 13 ετών, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, παραβίαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Οι τρεις πρώτες είναι σε βαθμό κακουργήματος και η τελευταία σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατόπιν, ο 56χρονος, ο οποίος -όπως έγινε γνωστό- είναι υπάλληλος τηλεοπτικού σταθμού, οδηγήθηκε σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ κατά πληροφορίες φέρεται να αποδέχεται μέρος των κατηγοριών που τού αποδίδονται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία που έκανε γνωστός του στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο 56χρονος κατείχε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται γυμνό το 9χρονο κοριτσάκι, ενώ, κατά την ίδια καταγγελία, ο συλληφθείς φέρεται να πρωταγωνιστεί σε βίντεο, όπου ασελγεί στο ανήλικο θύμα του. Η εννιάχρονη φέρεται να είναι γειτόνισσα του κατηγορούμενου ως δράστη.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή του 56χρονου εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη, βρέθηκαν αρχεία που απεικονίζουν ανήλικα σε παιδική χαρά, όπως επίσης γυναίκες σε δημόσιους χώρους και σε στάσεις λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς, με καταγωγή από τη Γεωργία, είναι χωρισμένος και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών.