Το δρόμο για τη φυλακή έδειξε ανακρίτρια και εισαγγελέας στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο κατηγορούμενο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία  που αφορούν  σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών.

Στη  μαραθώνια απολογία του ο γνωστός επιχειρηματίας φέρεται να αρνήθηκε ότι δωροδόκησε κρατικό αξιωματούχο.

«Δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν. Ότι χρήματα πήρα από αντισταθμιστικά οφέλη είναι τιμολογημένα στην Ελλάδα και ουδέποτε το κόστος τους μετακυλήθηκε στο κόστος της προμήθειας για το δημόσιο». Φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τόνισε σε δήλωση του πως ο εντολέας του στις εξηγήσεις που έδωσε  αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η δεύτερη  συνήγορος του επιχειρηματία Σοφία Πολάλη άφησε αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και ο κ. Ζαφειρόπουκος έκανε λόγο για σχόλια στο διαδίκτυο που πανηγύριζαν για τη σύλληψη του Θωμά Λιακουνάκου .  «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια δικογραφία δύο ετών μέσα σε δυο ημέρες» είπαν  οι συνήγοροι και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να επανέλθει στην ανάκριση και να εισφέρει στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση  μίζας ύψους   περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρία  η οποία σύμφωνα με τις αρχές του  ανήκει  και τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας στην 6ωρη απολογία του ισχυρίστηκε πως  αγνοεί τις συγκεκριμένες  κινήσεις κεφαλαίων αν και αποδέχτηκε ότι ίδρυσε την εταιρεία Ινταράξιον με δύο ακόμη πρόσωπα εκ των οποίων το ένα έχει αποβιώσει.   Μάλιστα, φέρεται να είπε πως διαχειριστής της επίμαχης εταιρίας    ήταν ο Βρετανός δικηγόρος Κολεριτζ  το όνομα του οποίου καταγράφεται και στην υπόθεση των Λέοπαρντ. Η   εταιρία φέρεται να ιδρύθηκε το 1999 για σκοπούς όπως είπε διευκόλυνσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του οι οποίες ήταν νόμιμες. Όταν όμως έφτασε στο επίμαχο ερώτημα για τα χρήματα που διακινήθηκαν από  την εταιρία, ο επιχειρηματίας φέρεται να απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτα «δείχνοντας» προς τον 74χρονο δικηγόρο που είναι υπήκοος Μονακό. Αρμόδια πηγή έλεγε πως ο εν λόγω ισχυρισμός  προκάλεσε εκνευρισμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και οι τόνοι ανέβηκαν όταν εμφανίστηκε το έγγραφο της τράπεζας  HSBC του Μονακό  που του αποδίδει την εταιρία. Και αυτό γιατί, η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς φέρεται να αντέδρασε όταν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου επιχείρησαν να το προσβάλουν ως πλαστό.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του επιχειρηματία.