Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ένα υπάλληλος της Πολεοδομίας και ένας πολιτικός μηχανικός, οι οποίοι συνελήφθησαν να δωροδοκούνται από ιδιοκτήτη ακινήτου από τον οποίο φέρονται ότι είχαν ζητήσει χρήματα για να προωθήσουν την έκδοση αναγκαίων εγγράφων από την πολεοδομία .

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος ,ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διερευνηθεί και αν έχει διαπραχθεί εκ μέρους των δύο εμπλεκομένων το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους είναι προϊόν εκβιασμού. Ο πολιτικός μηχανικός υποστηρίζει ότι τα 4000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα αποτούσαν νόμιμη αμοιβή για την παροχή των υπηρεσιών του στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που κατήγγειλε την υπόθεση στις αρχές. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι μέρος των χρημάτων αυτών , 3200 ευρώ τα παρέδωσε στον υπάλληλο της Πολεοδομίας, στον οποίο περίπου ένα χρόνο πριν είχε πουλήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παρουσιάσει ελαττώματα και τώρα του επέστρεφε τα χρήματα που είχε ξοδέψει για να αποκαταστήσει τη βλάβη.