Αναβλήθηκε για τρίτη φορά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη των έντεκα υπευθύνων για το θάνατο των οκτώ εργατών στο Πέραμα, στο δεξαμενόπλοιο «Friendship gas», τον Ιούλιο του 2008. Οι άτυχοι εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στα αμπάρια του πλοίου.

Εργαζόμενοι της ναυπηγοπεπισκευαστικής ζώνης Περάματος πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, ενώ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνεχείς αναβολές που παίρνει η δίκη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Το δικαστήριο που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε η νέα δίκη των κατηγορουμένων για το εργατικό δυστύχημα να διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου του 2011.

Το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με άλλες χρήσεις, να περάσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε κρατικό έλεγχο και να λειτουργήσουν με κρατικές παραγγελίες.