Βγήκαν ξανά… παγανιά οι επιτήδειοι που εξαπατούν ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Μία 88χρονη εξαπατήθηκε, στην περιοχή του Καρτερού στο Ηράκλειο. Ενώ η ηλικιωμένη βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου, άγνωστος την πλησίασε και προθυμοποιήθηκε να την οδηγήσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

Η γυναίκα αρχικά δίστασε, όταν όμως ο άνδρας τη διαβεβαίωσε ότι είναι φίλος της οικογένειάς της δέχτηκε. Όταν έφτασαν στο σπίτι της 88χρονης, ο απατεώνας άρχισε το παραμύθι! Ισχυρίστηκε ότι ο συγγενής της γυναίκας και φίλος του ίδιου έχει μεγάλη ανάγκη από χρήματα, πείθοντας τελικά τη γυναίκα να του δώσει 350 ευρώ.

Την ίδια μέθοδο ακολούθησε ένας άνδρας (άγνωστο αν πρόκειται για τον ίδιο) στην περίπτωση μίας 81χρονης. Ο άνδρας παρουσιάστηκε σαν φίλο συγγενούς της, ο οποίος επρόκειτο να αγοράσει ηλεκτρική συσκευή από τον απατεώνα.

Ο δράστης, με το αυτοκίνητό του, μετέφερε την 81χρονη σε τράπεζα του Ηρακλείου, από όπου η γυναίκα έκανε ανάληψη χρημάτων από τον προσωπικό της λογαριασμό, ύψους 1600 ευρώ το οποίο και του παρέδωσε ενώ παρέλαβε από αυτόν ένα καταστροφέα εγγράφων, προκειμένου να τον παραδώσει στο συγγενικό της πρόσωπο.

Πηγή: cretalive.gr