Με επιτυχία υλοποιείται μία ακόμη υπηρεσία του δήμου Τρικάλων με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση των υπαρχόντων υπηρεσιών τηλε-φροντίδας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ISISEMD www.isisemd.eu , έχουν ήδη αρχίζει να εξοπλίζονται δωρεάν κατοικίες ασθενών με ήπια άνοια, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και μετατρέπονται έτσι σε «έξυπνες οικίες», οι οποίες είναι σε θέση να ειδοποιούν το κέντρο τηλεπρόνοιας του δήμου ή/και τους συγγενείς του ασθενή για κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο λόγω προβλημάτων μνήμης του ασθενή.

Η τηλε-φροντίδα επιτυγχάνεται μέσω αισθητήρων  που ειδοποιούν το κέντρο τηλεπρόνοιας και τους συγγενείς του ασθενούς για κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο, λόγω των προβλημάτων μνήμης του ασθενούς (π.χ. ξεχασμένο διακόπτη ηλ. κουζίνας, ανοιχτή πόρτα, απώλεια προσανατολισμού σε εξωτερικό χώρο, αδυναμία εκτέλεσης μιας εργασίας κτλ).

Το κέντρο Τηλεπρόνοιας είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους ψυχολόγους. Οι ασθενείς επιλέγονται με κλινικά κριτήρια που έχουν τεθεί από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο τηλεπρόνοιας του δήμου στο τηλέφωνο 2431074442.