Από ένα υπερπολυτελές γιοτ, στο οποίο επέβαιναν 17 τουρίστες, φαίνεται πως εκτοξεύθηκαν χθες το βράδυ, ανοιχτά της Ύδρας, δεκάδες πυροτεχνήματα. Μέσα σε δευτερόλεπτα ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της παραλίας του Αγίου Νικολάου. Το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο και η κατάσβεση πολύ δύσκολη.

Καθοριστική για τις εξελίξεις φαίνεται πώς ήταν η καταγγελία ενός καπετάνιου που βρισκόταν στην περιοχή που έπεσαν τα πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο καπετάνιος είπε στους άνδρες του Λιμενικού, που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν τα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή, ότι άκουσε έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδε φως και λάμψη σε θαλαμηγό που ήταν σε διπλανό όρμο.

Στο σημείο βρισκόταν μόνο μία θαλαμηγός, με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη των 13 μελών του πληρώματός της, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση κατάσχεσης του σκάφους.

Ο καπετάνιος έδωσε αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, η οποία αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

«Ο δήμος μας ήδη έχει καταθέσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά πάντως υπευθύνου. Η ταλαιπωρία που πέρασέ ο δήμος μας η ψυχική οδύνη που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες χθες βράδυ, ο κίνδυνος που υπήρξε για τον φυσικό πλούτο. Από ένα σημείο και μετά αγγίζει τα όρια της γελοιότητας όταν πλέουν στην περιοχή 6 με 7 μποφόρ εντάσεως άνεμοι κάποιοι να ρίχνουν πυροτεχνήματα», είπε ο δήμαρχος Ύδρας.

Την Κυριακή οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πειραιά κι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, καθώς έχουν γίνει αλλαγές στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση οικολογικής καταστροφής χωρίς θάνατο προβλέπεται ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια και πρόστιμο έως 200.000 ευρώ, καθώς πλέον θεωρείται κακούργημα, έπειτα από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.