Στη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι έκλεψαν τρία αυτοκίνητα από επιχείρηση της Περαίας και στη συνέχεια, απειλώντας και εκβιάζοντας το θύμα, απαιτούσαν να τους παραδώσει και τα νόμιμα έγγραφα των Ι.Χ., προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δράστες είναι δύο ομογενείς, ηλικίας 31 και 36 ετών, και ένας 40χρονος Έλληνας, που αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες για ληστεία, εκβίαση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του 52χρονου ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το θύμα, στις 22 Δεκεμβρίου οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν εισβάλει στα γραφεία της εταιρείας του και με την απειλή χρήσης βίας αφαίρεσαν τρία αυτοκίνητα. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Απειλώντας τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του 52χρονου, απαιτούσαν να τους παραδώσει τα νόμιμα έγγραφα των κλεμμένων οχημάτων, προκειμένου να τα πουλήσουν σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Σε έρευνα που έγινε χθες το βράδυ στην οδό Λαγκαδά, και σε μάντρα αυτοκινήτων, που ανήκει στον 40χρονο εκβιαστή, βρέθηκαν τα οχήματα που είχαν κλαπεί από την επιχείρηση του 52χρονου.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.