Παγιδευμένος για 22 ώρες στο αυτοκίνητό του, που «κρεμόταν» σε χαράδρα στην Αλικόπετρα Πηλίου, παρέμεινε ένας 35χρονος ηλεκτρολόγος από το Βόλο. Πυροσβέστες και άντρες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έσπευσαν για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του, όταν ενημερώθηκαν χθες την επόμενη ημέρα του τροχαίου, μιλούσαν για πραγματικό άγιο.

Ήταν ο δεύτερος οδηγός τροχαίου που σώθηκε σαν από θαύμα. Σε άλλη περίπτωση, 65χρονος βρέθηκε με το αυτοκίνητό του μέσα στη θάλασσα, στο ύψος της Παιδόπολης Αγριάς και εξήλθε μόνος του σώος και αβλαβής, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Ο 35χρονος ηλεκτρολόγο κινούμενος από Ζαγορά με κατεύθυνση το Βόλο, έχασε τον έλεγχο του ΙΧ αυτοκινήτου του. Στη θέση Αλικόπετρα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και έκανε «βουτιά» σε χαράδρα 50 μέτρων. Ο οδηγός παγιδεύτηκε σε εκείνο το σημείο και κάθε επικοινωνία του για βοήθεια ήταν ανέφικτη.

Το βράδυ, κάτω από το τσουχτερό κρύο, συνέχισε να βρίσκεται «φυλακισμένος» στο αυτοκίνητο. Ούτε, όμως, όλο το πρωί κανείς αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, μέχρι αργά το μεσημέρι όταν περαστικός είδε μέρος του οχήματος ανάμεσα σε πουρνάρια.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο που υποδείχθηκε.

Η δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάβασής του ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο κίνδυνος το αυτοκίνητο να συνεχίσει την κατηφόρα ήταν άμεσος, εξαιτίας της κλήσης, ενώ το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο.