Στον ανακριτή απολογήθηκε μία 15χρονη, η οποία κατηγορείται ότι λήστεψε, υπό την απειλή μαχαιριού, μία 14χρονη στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η 15χρονη άρπαξε το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης και στη συνέχεια με απειλή βίας υποχρέωσε την παθούσα να επιβιβαστεί σε αστικό λεωφορείο, οδηγώντας την στα Πανεπιστήμια, όπου με τη συνδρομή μίας φίλης της άσκησαν βία εναντίον της.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, η ανήλικη κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επίβλεψης και επιτήρησής της από επιμελητή ανηλίκων. Εις βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία, παράνομη βία, πρόκληση σωματικής βλάβης (από κοινού) και παράνομη οπλοφορία, με την ίδια – κατά πληροφορίες – να ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι είχε προηγούμενα με την παθούσα.

Το περιστατικό συνέβη την Μ. Τετάρτη και καταγγέλθηκε από την 14χρονη, οπότε ακολούθησε αστυνομική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη της 15χρονης. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της φίλης της που συμμετείχε στο ξυλοδαρμό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ