«Παγωμένη» παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία ακόμα μια γυναικοκτονία στη χώρα μας. Αυτή τη φορά τραγικό θάνατο βρήκε η Κυριακή από τα χέρια του συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε αποκλειστικά στο Newsbeast και περιέγραψε το πώς ο 39χρονος δολοφόνος της επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μετά τη δολοφονία αυτοτραματίστηκε, για να μην σταλεί στις φυλακές»

Αρχικά, ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι ο δολοφόνος αυτοτραυματίστηκε με επιπόλαια τραύματα μετά τη δολοφονία και, όπως εκτίμησε, το έκανε, για να μην σταλεί στις φυλακές. Για να παραστήσει τον τρελό. Ζήτησε από την αστυνομία να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο, που εκείνη την ημέρα ήταν το «Γεννηματάς».

Ζήτησε από τους αστυνομικούς εκούσια να πάει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Το νοσοκομείο που εφημέρευε ήταν το Δαφνί και πράγματι εισήχθη στο 8ο ψυχιατρικό τμήμα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο δολοφόνος της Κυριακής ήταν γνωστός των γιατρών του ψυχιατρικού νοσοκομείου, αλλά όχι για ψυχιατρικούς λόγους.

«Το 2018 είχε πάει εκεί για τοξικές ουσίες. Μιάμιση, όμως, ημέρα μετά οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο, γιατί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα», διευκρίνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στην τακτική που φέρεται να ακολούθησε ο 39χρονος άνδρας, που σκότωσε την Κυριακή, ο Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε: «Αυτό που ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις είναι ότι θέλουν να καταλήξουν έγκλειστοι σε ψυχιατρείο. Προσπαθούν να ενταχθούν στο άρθρο 69, για να τους αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο. Είναι μια τέτοια τακτική που ακολούθησε και ο συγκεκριμένος».

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Η Κυριακή με τον 39χρονο δολοφόνο της

«Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να “σαπίσει” στη φυλακή»

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο 39χρονος, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν σε κωματώδη κατάσταση.

Οι γιατροί κατάφεραν, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, να τον επαναφέρουν, αλλά παραμένει σε σταθερή και κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, φρουρούμενος.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να “σαπίσει” στη φυλακή μέχρι τα βαθιά γεράματα, όπως του αξίζει, και όχι σε ψυχιατρική κλινική», επισήμανε κλείνοντας ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε τις δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου στο Newsbeast