Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα κι ανέδειξε της παθογένειες που υπάρχουν στην Αστυνομία όσον αφορά τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής, 107 αστυνομικοί που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, έχουν καταδίκες και έχει ζητηθεί πειθαρχικά η απόταξή τους από το αστυνομικό σώμα, παραμένουν σήμερα στην αστυνομία, υπηρετώντας ή όντας ενεργοί εντός της αστυνομίας λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για κενά στα αστυνομικά τμήμα της Αττικής, με τις απώλειες να κυμαίνονται μεταξύ 40-70%.

«Πραγματικά βγήκαν στην επιφάνεια κάποιες παθογένειες που κι εμείς είχαμε τονίσει, όπως την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Μία γενναία αναδιάρθρωση είναι πολύ σημαντική. Όσον αφορά το δημοσίευμα του Βήματος αποδεικνύει περίτρανα ότι σε 107 ένστολους έχει γίνει έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι κουκουλώνονται τα πειθαρχικά παραπτώματα», σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του MEGA o  αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι πέρα από τον καταδικασμένο σκοπό στο Τμήμα των Αγίων Ανάργυρων φέρεται να υπηρετούσε και γυναίκα αστυνομικός που κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες.