Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουλίου του 2020, έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, καθώς ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε βάρος έξι ένστολων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σε εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», επισημαίνει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, και δίνει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook.

Αναλυτικά ο Γιάννης Μάγγος γράφει:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΓΟΥ

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του παιδιού μας, Βασίλειου, καθώς με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • 1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • 2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και
  • 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερις πρώτους).

Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι:

  • 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και
  • 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα δίνει κουράγιο και δύναμη σε εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Η ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΓΟΥ Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του παιδιού μας Βασίλειου, καθώς με Διάταξη του…

Posted by Γιάννης Μάγγος on Tuesday, April 2, 2024