Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη μιας 32χρονης προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά. Η γυναίκα έγινε αντιληπτή να κλέβει καλώδια από τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.

Στην απόπειρα κλοπής συμμετείχαν δύο ακόμη άτομα, που επίσης αφαιρούσαν καλώδια. Οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν αρχικά από τους άνδρες της φύλαξης, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν την 32χρονη και την συνέλαβαν, ωστόσο οι δύο συνεργοί κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται. όσο τα άλλα δύο άτομα διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «συνελήφθη χθες (24.03.2024) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μια ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή καλωδίων από δημόσιες εγκαταστάσεις του Ο.Α.ΔΥ.Κ.

Ειδικότερα, η ανωτέρω έγινε αντιληπτή από υπεύθυνους φύλαξης των εγκαταστάσεων, όταν από κοινού με δύο (2) ακόμη άτομα προκάλεσαν φθορές σε περίφραξη των εγκαταστάσεων και αφαίρεσαν καλώδια. Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων προσέτρεξαν και ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Φ. όχημα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω για τη διαφυγή τους και συνέλαβαν την ημεδαπή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος δύο (2) ακόμη ατόμων.