Αντιδράσεις προκάλεσαν το πρωί της Πέμπτης οι προκλητικές δηλώσεις της δικηγόρου ορισμένων εκ των 26 κατηγορουμένων στη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό. Οι απόψεις της Βάσως Πανταζή ακούστηκαν στον απόηχο της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο όσον αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως υποστήριξε η κυρία Πανταζή μιλώντας στο ΟΡΕΝ, «δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής, για να επιβιώσει». Με το που τελείωσε την τοποθέτησή της, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενά της, με την ίδια να τους απαντά με ερώτηση: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Συγκεκριμένα, η κυρία Πανταζή ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Μη βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο, αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ. ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν, αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει, δυστυχώς, ότι είχε επιλέξει (η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής, για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας» ανέφερε η δικηγόρος.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν, η ίδια τους ρώτησε: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς, είναι τραγωδία και φταίμε όλοι μας».

Δείτε από το 05:15 μέχρι το 06:31 την τοποθέτηση της δικηγόρου

Όσον αφορά, δε, την πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, η δικηγόρος είπε ότι «μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν, όμως, εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση».