Προκλητική χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό ο συνήγορος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας, το πρωί της Πέμπτης, 14/3, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως αυτή ήταν μία μη αναμενόμενη από την πλευρά του εισαγγελική πρόταση, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι το δικαστήριο δεν θα έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα.

Ο κ. Λύτρας αιτιολόγησε το μη αναμενόμενο της προτάσεως της εισαγγελέως, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της δίκης είπε πολλές φορές ότι πιστεύει το θύμα. «[…] ειδικά όταν η εισαγγελέας ανέφερε πολλές φορές ότι πιστεύει την 12χρονη», είπε μάλλον απορημένος.

«Το κατέθεσαν ψυχολόγοι, ψυχίατρος που την παρακολουθεί, ότι λέει την αλήθεια. Η εισαγγελέας δεν αιτιολόγησε. Ουσιαστικά λέει πως η 12χρονη λέει ψέματα για τον βιασμό. Για αυτό είναι μια προκλητική πρόταση, η οποία πιστεύω πως θα ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζονται με τη μητέρα να είναι υπέρ της στο δικαστήριο», δήλωσε εν συνεχεία, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως είναι δεδομένο ότι υπήρχε παραμέληση ανηλίκου από τη μητέρα.

Στην ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου σχετικά με το αν υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από την πρόταση και το αν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι ήταν μια «άτυχη στιγμή της εισαγγελέως».

«Υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου, που λέει στη 12χρονη: “Φέρε μου τα μισά χρήματα”, για το οποίο η εισαγγελέας είπε πως της το είπε χάριν αστεϊσμού» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα, της οποίας είναι συνήγορος, δήλωσε πως υπάρχουν εισαγγελείς και μία δικαστής, οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη.

«Από την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου, πιστεύουν ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι γίνεται με τον ίδιο» σημείωσε.

Κλείνοντας, σχετικά με την κατηγορία βιασμού, για την οποία η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος, τόνισε πως πράγματι «πρέπει να υπάρχει βία ή απειλή για βία. Η 12χρονη, όμως, έχει δηλώσει πως με απειλή έκανε τις πράξεις. Της έδειξε όπλα και την απείλησε. Τα όπλα αυτά βρέθηκαν στην έρευνα της αστυνομίας».