Για «απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση» έκανε λόγο ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης που βιαζόταν και εκπορνευόταν στον Κολωνό. Ο ίδιος προέβλεψε πως η πρόταση αυτή «δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο».

Μιλώντας στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, σημείωσε πως: «Τα περισσότερα πράγματα από τη δικογραφία είχαν διαρρεύσει. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι συγκεκριμένα. Η κ. Νικολού, δεν μας αιφνιδίασε απλά, έκανε μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη. Ανέφερε ότι δέχεται αυτά που είπε η 12χρονη. Και ξαφνικά έχουμε απαλλαγή του ενός κατηγορουμένου για βιασμό. Άρα πώς το δέχεται αφού η ανήλικη λέει ότι τη βίασε;»

Ο ίδιος σημείωσε ότι η εισαγγελέας: «Ζήτησε την ενοχή του πρώτου κατηγορούμενου για μαστροπεία, αλλά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενους την πήγαινε σε οίκους ανοχής. Κι αυτό η εισαγγελέας το έβγαλε από το κάδρο. Κι αυτό το ρίχνει στη μητέρα της».

Τέλος, αποκάλυψε πως όλοι οι ψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι που εξέτασαν την 12χρονη αποφάνθηκαν ότι λέει την αλήθεια. «Θα σας αποκαλύψω, εξετάστηκε ψυχολόγος, η παιδοψυχίατρος της ανήλικης και ένας ακόμα ψυχίατρος. Όλοι είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια τόσο για τον κατηγορούμενο, όσο και για τη μητέρα του. Η εισαγγελέας έφερε πέντε σελίδες και τις έκανε ανάγνωση μετά από 40 συνεδριάσεις».

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την καταδίκη των 22 κατηγορουμένων για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Την ίδια ώρα, με την πρότασή της η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, ενός κατηγορούμενου πακιστανικής καταγωγής.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν καταπέλτης για τη μητέρα της ανήλικης για την οποία ζήτησε την ενοχή της για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει αναδεικνύοντάς τη σε κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί η μητέρα του παιδιού για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες, ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επιπλέον ζήτησε την ενοχή της για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Παράλληλα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του Ηλία Μίχου που σύμφωνα με την κατηγορία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελική λειτουργός, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος, λόγω αμφιβολιών, για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Χρειάστηκαν 33 συνεδριάσεις οι οποίες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, για να φτάσει η ώρα που η εισαγγελέας θα προτείνει την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων. Το «στοίχημα» του δικαστηρίου ήταν από την πρώτη στιγμή να εκδώσει την απόφασή του πριν λήξουν τα 18μηνα της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων τον επόμενο μήνα.