Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Σχετικά με το θέμα μίλησε το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας δήλωσε πως η εισαγγελική πρόταση ήταν μη αναμενόμενη, ενώ την χαρακτήρισε και προκλητική. Όπως είπε, θεωρεί ότι το δικαστήριο δεν θα έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι έχει δοθεί η εντύπωση πως ο κατηγορούμενος έχει αθωωθεί και όλο το βάρος έχει πέσει στη μητέρα της ανήλικης.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε: «Το αδίκημα του βιασμού δεν προέκυπτε ποτέ στη δικογραφία αυτή και δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Και το ίδιο το κοριτσάκι αθωώνει για τον βιασμό τον 53χρονο».

«Αντιθέτως», είπε, «πρέπει να καταδικαστεί για το αδίκημα της αποπλανήσεως ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Αυτό επισύρει ως ποινή τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται για αυτά τα αδικήματα, αδικήματα που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια. Αυτό το αδίκημα, τιμωρείται με ακριβώς την ίδια ποινή με εκείνη του βιασμού, δηλαδή 15 χρόνια. Άρα, γιατί γίνεται αυτός ο θόρυβος και αυτή η αντίδραση; Αντί να συγχαίρουμε εισαγγελείς που έχουν τέτοιο θάρρος; Επειδή η εισαγγελέας πρότεινε περισσότερα αδικήματα εις βάρος της μητέρας του κοριτσιού; Όποιος διαβάσει τη δικογραφία θα αντιληφθεί τι έχει κάνει η μητέρα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.