Ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις για τον πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες στην Ορεινή Κορινθία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 45χρονος πατέρας είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας – Αμαρύνθου από τον Νοέμβριο του 2020.

Ο 45χρονος, που είναι δημότης Ικαρίας – Σάμο, εργαζόταν στην καθαριότητα στον δήμο Ηλιούπολης. Από εκεί μετατάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 – επικαλούμενος λόγους υγείας στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου. Όπως είπε χθες στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, ο 46χρονος: «Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Γουρνής προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου πρόσθεσε, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 46χρονο προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς εργασίας του στον δήμο, με ποιο νομικό πλαίσιο εργάζεται ή αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται. Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 46χρονου που έφερε στη δημοσιότητα το Star, η μηνιαία αποζημίωση που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ.

Όταν τον αναζήτησε η νέα δημοτική αρχή, πρόσφατα δηλαδή, διαπίστωσε ότι εργάζεται με τηλεργασία. «Στείλαμε ένα έγγραφο, το τοιχοκολλήσαμε στην εργασία του αφού πρώτα τον ψάχναμε τηλεφωνικά και δεν τον βρίσκαμε, και μετά τον καλέσαμε με δεύτερο έγγραφο σε απολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Ερέτριας.

Σημειώνεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Εχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».