Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την οικογένεια που βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε μια… σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha και του TLIVE, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν ξαναβρεθεί μπροστά σε τέτοια υπόθεση, ενώ υποστηρίζουν πως χρήζει περαιτέρω έρευνας.

«Ζούμε όπως οι πρόγονοί μας. Σε όλες τις αβραμικές θρησκείες, οι Άμις, τα κιμπούτς στο Ισραήλ το κάνουν. Οι Άμις δεν είναι σέκτα. Είναι κοινότητα. Ζούμε παλαιοχριστιανικά», ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας μιλώντας στον Alpha, ενώ ερωτώμενος αρνήθηκε να απαντήσει αν τα ανήλικα παιδιά του πηγαίνουν σχολείο.

Εναντίον του πατέρα της οικογένειας κατατέθηκε μήνυση σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα παιδιά. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ανακάλυψε ένα λαγούμι 30 μέτρων που η οικογένεια είχε σκάψει μόνη της, για να μπορεί να φεύγει. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι η οικογένεια έχει αρκετά παιδιά, ενώ όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο δέχτηκαν επίθεση με έναν εκ των αστυνομικών να τραυματίζεται. Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν με ενισχύσεις της ΕΚΑΜ για την επιχείρηση.

Συνελήφθησαν ο πατέρας και η μητέρα, αλλά και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά. Το ζευγάρι έχει αφεθεί ελεύθερο, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με τον άνδρα η σπηλιά στην οποία ζουν «Είναι μια παλαιοχριστιανική εκκλησία, κατακομβίτικη, ρώσικου τύπου. Μαζέψαμε εικόνες για να συνεφέρουμε τον χώρο. Εδώ απλά έχει έναν εξαερισμό, γιατί οι εικόνες μουχλιάζουν».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας 67χρονος κυνηγός βρέθηκε κοντά στον χώρο μαζί με την παρέα του. «Την ώρα που κατεβαίναμε να πάμε για το γουρούνι, κάποιος φώναξε ότι ένα αυτοκίνητο καίγεται. Πάω πάνω τη σβήνω τη φωτιά, τραυματίστηκα στο χέρι και ξαφνικά ακούω μια τουφεκιά. Από το σπίτι εκείνου του… ανομολόγητου».

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα της γυναίκας ανέφερε: «Έναν χρόνο δεν έχω καμία επικοινωνία. Πώς ζει εκεί δεν ξέρω. Τους βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε και χρηματικά και με πράγματα. Ο γαμπρός μου ήταν αγνώμων, δεν άντεξα, τσακώθηκα μαζί τους, δεν ικανοποιούνταν με τίποτα. Της έδωσα ό,τι μπορούσα. Ο γαμπρός μου το αποτελείωσε. Είχε στο μυαλό του να φύγουν, για να κάνει τα δικά του. Την απομόνωσε για να τη χειριστεί όπως ήθελε. Δεν θέλουν να πληρώνουν τίποτα. Τους αρέσει η ρέμπελη ζωή. Μάλλον της κόρης μου της άξιζε αυτή η ζωή. Ντρέπομαι που το λέω. Να είναι καλά όπου βρίσκονται».

Κατηγορίες για εμπρησμό και βία κατά υπαλλήλων

Συγκλονίζει η υπόθεση της οικογένειας στην κάτω συνοικία των Τρικάλων Κορινθίας που φαίνεται να διαβιούσε σε άθλιες συνθήκες, έχοντας μάλιστα ανοίξει λαγούμι μήκους 30 μέτρων στο οποίο είχε αποθηκευμένα τόξα και όπλα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για εμπρησμό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κ.ά. αδικήματα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου για εμπρησμό, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί επιχείρηση κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 45χρονος -μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια-, η 39χρονη σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους (σ.σ. 22 και 15 ετών αντίστοιχα).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής: ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα (1) αεροβόλο όπλο, εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (20) βέλη, τέσσερα (4) μαχαίρια και ένα (1) τσεκούρι.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι κατά την καταδίωξη και σύλληψη των ανωτέρω δραστών, η 39χρονη είχε μαζί της το βρέφος της, ηλικίας ενός έτους περίπου, καθώς και ακόμα δύο παιδιά της (σ.σ. 6 και 13 ετών αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ενώ κατά τη συνέχιση των ερευνών ανευρέθηκαν σε δύσβατο μονοπάτι, μέσω του οποίου προσπάθησαν να διαφύγουν οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες, επιμελώς κρυμμένα κάτω από μεγάλη πέτρα δύο αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας ίντσας, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 5,56 mm.