Συγκλονίζει η υπόθεση της οικογένειας στην κάτω συνοικία των Τρικάλων Κορινθίας που φαίνεται να διαβιούσε σε άθλιες συνθήκες, έχοντας μάλιστα ανοίξει λαγούμι μήκους 30 μέτρων στο οποίο είχε αποθηκευμένα τόξα και όπλα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., σχηματίστηκε δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων για εμπρησμό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κ.ά. αδικήματα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου για εμπρησμό, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί επιχείρηση κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 45χρονος -μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια-, η 39χρονη σύζυγος του και τα δύο παιδιά τους (σ.σ. 22 και 15 ετών αντίστοιχα).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής: ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα (1) αεροβόλο όπλο, εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (20) βέλη, τέσσερα (4) μαχαίρια καο ένα (1) τσεκούρι.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι κατά την καταδίωξη και σύλληψη των ανωτέρω δραστών, η 39χρονη, είχε μαζί της το βρέφος της, ηλικίας ενός έτους περίπου καθώς και ακόμη δύο παιδιά της (σ.σ. 6 και 13 ετών αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ενώ κατά την συνέχιση των ερευνών ανευρέθηκαν σε δύσβατο μονοπάτι μέσω του οποίου προσπάθησαν μ να διαφύγουν οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες, επιμελώς κρυμμένα κάτω από μεγάλη πέτρα δύο αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας ίντσας, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 5,56mm.