Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρει τον «καθοδηγητή» των επεισοδίων στου Ρέντη κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός καταβάλει η Αστυνομία. Ο κλοιός σφίγγει και στο «κάδρο» έχει μπει 26χρονος οργανωμένος οπαδός από τα Δυτικά Προάστια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως πίσω από την επίθεση δεν κρύβεται μόνο ένα επεισόδιο αλλά περισσότερα.

Την ίδια στιγμή συμμετοχή στα επεισόδια φέρεται πως είχε ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου προφυλακισθέντα καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA του. Ο ανήλικος ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί τη νύχτα των επεισοδίων και η ταυτοποίησή του προέκυψε από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα.

Επεισόδια στου Ρέντη
Εικόνα από τα επεισόδια στου Ρέντη

«Δεν ήθελα να τραυματίσω κάποιον» υποστήριξε ο 18χρονος

Ο 18χρονος που έχει ομολογήσει ότι έριξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε πολύ σοβαρά, τον αστυνομικό στου Ρέντη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο νεαρός, φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια, ότι δεν ήθελε να τραυματίσει κάποιον, ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως και άλλα άτομα, έριχναν φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, ενώ το αίτημά του, να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, δεν έγινε δεκτό.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος