Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται εκτός από τον 18χρονο που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό του Ρέντη και ο αδερφός του. Ειδικότερα, προέκυψε η ταυτοποίησή του από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο στα επεισόδια στου Ρέντη ενώ ο αστυνομικός που έχει τραυματιστεί σοβαρά συνεχίζεται να δίνει τη δική του μάχη στη ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή ο 18χρονος ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κάτι το οποίο απερρίφθη γιατί του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η Αστυνομία δεν αναμένεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Τι υποστήριξε ο 18χρονος στην απολογία του

Ο 18χρονος

«Εγώ δεν στόχευσα τον αστυνομικό, ήθελα να την πετάξω στον αέρα όπως και οι άλλοι. Δεν ξέρω εάν αυτή που πέταξα εγώ τραυμάτισε τον αστυνομικό. Η δικιά μου φωτοβολίδα είχε χρώμα πορτοκαλί» επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο 18χρονος.

«Εάν τραυματίστηκε από τη δική μου φωτοβολίδα, ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένεια του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Δεν είμαι οργανωμένος, είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν δεν έχω συμμετάσχει άλλη φορά σε επεισόδια» πρόσθεσε.

Κρίσιμες ώρες για τον 31χρονο αστυνομικό

Ο 31 ετών αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και υποβάλλεται σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Οι γιατροί παράλληλα πριν λίγα 24ωρα προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του 31χρονου εξαιτίας των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

O 31χρονος αστυνομικός