Η αστυνομία φέρεται να έχει χαρτογραφήσει πλήρως την εγκληματική οργάνωση που έδρασε στου Ρέντη έξω από το κλειστό γήπεδο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ενώ ήδη έχει ακρωτηριαστεί το αριστερό του πόδι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων, αρχηγούς, υπαρχηγούς, υποκινητές ακόμα και την «ομάδα κρούσης» αλλά και εκείνους που έφεραν στο γήπεδο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον 40 άτομα και σ’ αυτούς θα προστίθενται και εκείνοι για τους οποίους προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια κυρίως από το DNA και τα αποτυπώματα, καθώς η προσπάθεια ανίχνευσης πυρίτιδας είναι χρονοβόρα. Χρειάζονται 10 ώρες ερευνών για κάθε δείγμα.

Ζήτησε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ο 18χρονος – Απόφαση για προφυλάκιση

Εν τω μεταξύ μετά την απολογία του 18χρονου συλληφθέντα αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Ο νεαρός λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του, υπέβαλε αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, σύμφωνα με το MEGA, δείγμα πως πιθανότατα θέλησε να δώσει ονόματα.

Σ’ αυτή τη φάση της δικονομικής διαδικασίας βέβαια κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Η υπαγωγή σε τέτοιο καθεστώς μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν κάποιος γίνει κατηγορούμενος για μια υπόθεση.

Ίσως το αίτημά του αυτό να συνδέεται και με τα απειλητικά μηνύματα που ισχυρίζεται πως έλαβε.
Ο ίδιος κατά την απολογία του επέμεινε ότι δεν έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε επεισόδια. Ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και από περιέργεια βγήκε. Ένα άτομο με κουκούλα και γένια του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα.