Για τα όσα βίωσαν και βιώνουν ακόμη ως θύματα revenge porn μίλησαν στην εκπομπή «Ζήνα το βράδυ» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, που μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (7/12) από το Star, η Έλενα Κρεμλίδου και η Ειρήνη Στεριανού.

«Η φωτογραφία μου ήταν από όταν ήμουν 15 ετών και διέρρευσε όταν πλέον ήμουν ενήλικη», είπε η Έλενα Κρεμλίδου και συνέχισε: «Ήμουν 22 – 23 ετών, όταν έγινε η πρώτη απειλή. Είχα ξεχάσει ότι υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες. Τις βρήκα μπροστά μου, όταν άρχισε η άνοδός μου».

Η influencer, μοντέλο και ηθοποιός, ανέφερε πως όλα άρχισαν το 2018 «όταν έλαβα ένα μήνυμα από ανώνυμο προφίλ στο Instagram. Μου έστειλε μια φωτογραφία μου με την απειλή πως αν δεν μου στείλεις μια καινούρια, η ήδη υπάρχουσα θα κυκλοφορούσε παντού. Δεν απάντησα ποτέ. Μούδιασα ολόκληρη. Ήθελα να πηδήξω από τον τέταρτο όροφο, δεν ξέρω τι με συγκράτησε. Την επόμενη μέρα μου ξανάστειλε “είναι η τελευταία σου ευκαιρία” κι εγώ δεν απάντησα κι όντως από την επόμενη μέρα άρχισε να κυκλοφορεί».

Έπειτα, είπε: «Κάλεσα τη δίωξη (ηλεκτρονικού εγκλήματος) και οι άνθρωποι εκεί άρχισαν να με καθοδηγούν, για να βρούμε ποιος ήταν αυτός που με απείλησε. Έγιναν μηνύσεις και η δικογραφία μου γύρισε όλη την Ελλάδα, αφού έβρισκαν συνεχώς πάρα πολλούς ανθρώπους» και κατέθεσε την απορία της: «Υπάρχει πληθώρα ευκαιριών εκεί έξω, για να κάνει κάποιος σεξ ή να δει σεξουαλικό περιεχόμενο. Γιατί να ασχοληθείς με περιεχόμενο που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα δικά σου χέρια; Δεν καταλαβαίνω την ευχαρίστηση που παίρνει κάποιος από μια κακοποιητική συμπεριφορά. Είσαι συνένοχος ακόμη κι αν το βλέπεις».

Ειρήνη Στεριανού: «Πίστευα ότι θα σεβόταν όσα ζήσαμε»

Η Ειρήνη Στεριανού, από τη μεριά της, τόνισε πως δεν το περίμενε ποτέ ο άλλοτε σύντροφός της να διαρρεύσει τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Αυτές τις είχε τραβήξει ο ίδιος με την συναίνεσή της, αλλά η ίδια δεν είχε συμφωνήσει ποτέ να δημοσιευθούν σε σελίδες πορνογραφικού υλικού.

«Όλα έγιναν λίγο μετά την πρώτη καραντίνα. Ξαφνικά έλαβα μηνύματα υβριστικού περιεχομένου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες», δήλωσε στην εκπομπή το μοντέλο.

Υποστήριξε επίσης πως δέχθηκε απειλές από τον πρώην σύντροφό της όταν χώρισαν, όμως δεν περίμενε ποτέ να φτάσει στο σημείο να διαρρεύσει φωτογραφίες της. «Αποφάσισα να τον χωρίσω, όταν έμαθα ότι είχε διπλή και τριπλή ζωή. Με απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες μας… Με απειλούσε ότι θα κάνει κακό στους γονείς μου. Πίστευα ότι θα σεβόταν τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε και δε θα το έκανε».

Η ίδια εξήγησε πως στη συνέχεια μίλησε με την οικογένειά της και απευθύνθηκε στις αρχές για να κάνει καταγγελία. Εκεί, είπε, δεν την αντιμετώπισαν με την πρέπουσα προσοχή. «Στην αστυνομία δε με αντιμετώπισαν με ωραίο τρόπο», υποστήριξε.