Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και της Κροατίας Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν επικοινώνησαν την Κυριακή με αφορμή την προφυλάκιση των Κροατών χούλιγκαν της φονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ένταση που υπήρξε με τις δηλώσεις του Κροάτη Προέδρου, ο οποίο έκανε λόγο περί βεντέτας εάν κρατηθούν όλοι οι συλληφθέντες. Για «ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους – μέλους της Ε.Ε. και για προσβολή των θεσμών της χώρας», τον κατηγόρησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν πως «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της».

Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του οτι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.