Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ανέφερε ότι «θα ήταν ευπρόσδεκτες οι συμβουλές της ΝΔ για την αντιμετώπιση του μεγάλου και σοβαρότατου, για την κοινωνία και την οικονομία θέματος των κλειστών επαγγελμάτων, εάν επί έξι χρόνια που κυβερνούσαν τη χώρα το είχαν προσεγγίσει έστω και ακροθιγώς.

Τους ενημερώνουμε πάντως ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις άλλες μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, δρομολόγησε και υλοποιεί το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, με σοβαρότητα, μέτρο, διαβούλευση και εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα είναι αυτονόητη, φέρνοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα και με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον, μεριμνώντας για όλες τις παραμέτρους του σοβαρού αυτού ζητήματος.
Για να υπάρξει επιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη, ποιότητα στις υπηρεσίες προς τον πολίτη, με προσιτές αμοιβές και δυνατότητα πρόσβασης νέων ανθρώπων σε επαγγέλματα που μέχρι τώρα είχαν περιορισμούς, που προφανώς δεν συνάδουν με μια χώρα η οποία επιθυμεί να προοδεύσει.