Νηνεμία επιθυμεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου αποτέλεσε ένα μεγάλο σοκ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βέβαια το σημερινό προκαλεί δυσφορία. Ωστόσο λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες υπήρξε ένα περιστατικό που λίγοι αντιλήφθηκαν. Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, επιτέθηκε στον πάλαι ποτέ κυβερνητικό εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με μια σκληρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τον «τυχοδιώκτη», χωρίς όμως να τον κατονομάζει, επειδή, όπως σημείωσε, θυμήθηκε τώρα να στηρίξει το κόμμα (σ.σ. είπε πως δηλώνει παρών στην πολιτική μάχη, χωρίς να διεκδικεί κάποιον ρόλο). Ο κ. Καρανίκας θύμισε πως ο πρώην βουλευτής της Αριστεράς μιλούσε «άσχημα και συκοφαντικά» για το κόμμα.

Η κόντρα των δύο ανδρών πάντως είναι παλιά. Ο κ. Καρανίκας είχε επιτεθεί στον κ. Σακελλαρίδη και το 2022, με αφορμή την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο αριστερό think tank «Ετερον». Ειδικότερα, όπως είχε γράψει στο Facebook τον Ιούνιο του 2022, «ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε «Νίκος Πουλαντζάς» και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο «Ένα» που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός. Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Το ενδιαφέρον αυτή τη φορά είναι πως η τωρινή ανάρτηση Καρανίκα κατέβηκε μετά από λίγη ώρα, ενδεχομένως με άνωθεν εντολή.