«Συνειδητά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κρύψει το πρόγραμμά του και προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την προεκλογική συζήτηση από όλα τα μεγάλα ανοιχτά κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5». «Η σύγκριση μεταξύ των προεκλογικών του εξαγγελιών σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προς την Κομισιόν, είναι «η μέρα με την νύχτα». Οι πολίτες κατανοούν ότι αυτά που υπόσχεται ουσιαστικά είναι μέτρα που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ» πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κρύψει την πραγματική του ατζέντα που περιλαμβάνει μείωση δαπανών για την υγεία και την παιδεία» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία, όπως ομολόγησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, αντιλαμβάνεται τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως στρατηγικούς κακοπληρωτές και θεωρεί φυσιολογικό να αγοράζουν τα funds ένα ενυπόθηκο δάνειο στο 20% της αξίας του και να απαιτούν από τον δανειολήπτη το 100%. Και να οδηγούμαστε σε μαζικούς πλειστηριασμούς αφού ήδη με επιλογή της ΝΔ έχει χαθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Από την ΝΔ δεν έχουμε λάβει απαντήσεις για το τι θα γίνει όταν λήξει η περίοδος των επιδομάτων από τον Οκτώβρη και μετά και πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια όταν δεν αλλάζει η πολιτική που επιδοτεί την αισχροκέρδεια» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Τι θα γίνει από το 2024 όταν επανέλθουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και ποια μάχη θα δώσει στην Ευρώπη για να μην επιστρέψουμε σε ένα Σύμφωνο Λιτότητας ουσιαστικά για την ελληνική οικονομία;» διερωτήθηκε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ παρουσίασε αναλυτικά τις προγραμματικές του θέσεις για όλα τα μείζονα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας με μια διαφορετική πολιτική και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων τα επόμενα χρόνια για την στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Και βάσει αυτών προσπαθήσαμε να καταδείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι το μέλλον της περνάει μέσα από την στήριξη ενός από τα δύο αντιπαραθετικά και ανταγωνιστικά σχέδια, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Έχουμε μπροστά μας μια εκλογική μάχη που θα καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες και τους καλούμε να προσέλθουν στην κάλπη της Κυριακής της 25ης Ιουνίου και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως εκείνη την πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε.