Για την προσέγγισή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, το τι ψήφιζε στα νεανικά της χρόνια, αλλά και τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε η Ράνια Θρασκιά, η οποία εξελέγη στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φιλοξενούμενη στον ΑΝΤ1, το μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Δεν ήμουν ποτέ κομματοποιημένη. Με προσέγγισαν άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά έκανα συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα του Αγίου Γεωργίου και πολύ σύντομα, δηλαδή μετά από λίγη ώρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση. Ανήκα πάντα στην Κεντροαριστερά».

Ερωτώμενη τι ψήφιζε παλιότερα, η πρώην τηλεπαρουσιάστρια, απάντησε: «Είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στα νεανικά μου χρόνια». Στο αστείο για τα πράσινά της ρούχα, η ίδια σημείωσε: «Είμαστε υπεράνω χρωμάτων. Δεν κάνει το χρώμα το κόμμα. Είναι οι αρχές του, οι αξίες του, οι αλήθειες του, το πρόγραμμά του, όλα όσα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά την πρώτη της επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Καμία αρνητική εντύπωση -και το λέω με το χέρι στην καρδιά- και πήγα επιφυλακτικά, γιατί όταν σου γίνεται μια τέτοια πρόταση τα ζυγίζεις πολύ καλά, γιατί δεν θα έμπαινα για πλάκα στην πολιτική. Όμως η προσέγγιση, οι συζητήσεις και ειδικά η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα με έπεισαν. Κοιτώντας τον στα μάτια, με έπεισαν για την αλήθεια που ούτως ή άλλως πίστευα ότι πρεσβεύει. Ο καθαρός του λόγος, η ευθύτητα, οι ξεκάθαρες αρχές, αυτό που είναι ο ίδιος και που πρεσβεύει και ως κόμμα. Θέλω να πω δεν είναι άλλος ο Αλέξης Τσίπρας και άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ».